Het begint met de intakeles

De kosten voor het behalen van jouw rijbewijs is afhankelijk van het aantal lessen die je zal gaan afnemen. Aanleg en het hebben van ervaring in het besturen van een motorvoertuig spelen hierbij een grote rol.

Voordat je gaat starten met de rijopleiding bij mij vind ik het erg belangrijk om eerst kennis te maken met elkaar. Dit gaan we doen door samen een intakeles te plannen. Tijdens deze intake les maken wij kennis met elkaar, bespreken wij jouw wensen en wederzijdse verwachtingen. De les zal 90 minuten in beslag nemen waarbij het de bedoeling is dat je zelf ook achter het stuur plaats neemt. Zo kan je kennis maken met de auto en gaan we aan de slag met het aanleren van de eerste vaardigheden zoals wegrijden, stoppen, sturen, schakelen etc. Dit alles uiteraard in een rustige leeromgeving.

Na afloop van de intakeles zullen wij samen de les bespreken en zal ik een advies geven over het aantal rijlessen. Uit cijfers van het CBR blijkt dat een startende leerling zonder ervaring gemiddeld tussen de 35-45 rij uren nodig heeft om te kunnen slagen voor het praktijkexamen. Daarin zijn natuurlijk ook uitzonderingen, want als starter kan je ook genoeg hebben aan 25 rij uren. Het ligt er net aan hoe je de dingen oppakt en daarom verschilt het aantal lessen per leerling. Overigens blijft het natuurlijk een advies en kan je zelf bepalen welk pakket je uiteindelijk wil gaan afnemen.