Rijopleiding in stappen

Je word bij ons opgeleid volgens de Rijopleiding in stappen methode, maar wat is dat nou eigenlijk?.         

De RIS opleiding is een opleidingsmethode waarin je stap voor stap wordt opgeleid tot een goede bestuurder. De opleiding is opgebouwd uit 4 modules met daarin verschillende scripts, vaardigheden die je uiteindelijk moet kunnen uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan het afslaan naar rechts. Deze scripts zijn weer onderverdeeld in deelhandelingen,kleine stapjes die er uiteindelijk voor zorgen dat je op een juiste manier kan afslaan naar rechts. 

 De instructeur heeft hiervoor een specifieke instructeurs opleiding gevolgd om deze manier van opleiden ook te mogen toepassen.

Welke modules gaan wij behandelen?

Module: 1 Voertuigbediening en beheersing

Module: 2 Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en situatie´s

Module: 3 Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en situatie´s

Module: 4 Veilige en verantwoorde verkeersdeelname

In totaal leg je aan het einde van iedere module een toets af. Toets 1 en 2 worden door de instructeur afgenomen tijdens een normale rijles. 

Toets 3 is de tussentijdse toets en die zal worden afgenomen door een CBR examinator in de examenplaats Zwolle. Deze toets zal op ongeveer 3/4 van de rijopleiding worden gedaan. Als afsluiter toets 4 en dat is het praktijkexamen bij het CBR in Zwolle. Na afloop kan je daarna je wel verdiende rijbewijs gaan aanvragen!..

Voordelen rijopleiding in stappen